Achtergrond

Een gebied waar het buitenleven centraal staat. Het is hier gezellig in deze vrolijke, sierlijke omgeving waar een mix van jong en oud samenleeft. Ieder plekje in deze rustige, open en duurzame wijk heeft zijn eigen mooie uitzicht. Er heerst een aangename en veilige sfeer en er is veel ruimte voor groen en natuur. Een gebied waar het buitenleven centraal staat. Het is hier gezellig in deze vrolijke, sierlijke omgeving waar een mix van jong en oud samenleeft. Maar dit nieuwe gebied heeft ook een dorps karakter. Waar de natuur en het boeren buiten leven behouden blijven.

Door de afwisselende bouw en een diversiteit aan mensen is dit een aantrekkelijke plek om te wonen. Deze nieuwe wijk, waarbinnen zich nieuwe buurtschappen vormen, past als een puzzelstukje in de natuurlijke, groene en bosrijke omgeving van Ommen. De Vlierlanden wordt een wijk voor en door bewoners. Het is een plek waar ieders woonwens gerealiseerd kan worden. Daarbij is naast de meer traditionele dorpse woonomgeving alle ruimte voor bijzondere woonvormen. Zoals een boerenerf, bosrijk wonen en natuurvriendelijk en ecologisch wonen. Bij bijzondere woonwensen wordt gekeken naar de juiste plek in het plangebied. Er wordt gekeken naar de historie, de ondergrond, het aanwezige landschap en bestaande structuren. Het belangrijkste is dat jij, de consument, aan het woord komt. De gemeente werkt de verschillende woonsferen samen met de toekomstige bewoners uit. Dit kunnen individuele kavelbouwers zijn of groepen die gezamenlijk willen ontwikkelen, maar ook de mensen die een projectmatige koop- of huurwoning willen. Het is een proces van co-creatie waarbij vrijheid en flexibiliteit voorop staan. Jij mag het zeggen! Zo groeit De Vlierlanden in de loop op basis van de vraag van de consument en sluit de wijk maximaal aan op de woonwensen van de bewoners.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over De Vlierlanden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!