Woonsfeer Vliererven ligt aan de Arriërflierweg en vormt de overgang tussen Boerenerven en de woonsferen De Vliergaard en De Vlierbrink. Net als bij Boerenerven woon je hier rondom een gezamenlijk hof dat refereert naar het karakter van een voormalige agrarisch woonhof of hoeve. In dit gebied is wel meer flexibiliteit aanwezig en er kunnen verschillende hoven worden gerealiseerd. Zo kan een hof worden ingericht met individuele kavels,maar ook met aaneengesloten bebouwing, zoals rijwoningen. In Vliererven woon je samen en kent iedereen elkaar. 

Kavelkaart

Woonsfeer Vliererven wordt nog nader uitwerkt. Daarom is de kavelkaart op dit moment nog niet beschikbaar.

Prijzen kavels

De prijzen voor een kavel in woonsfeer Vliererven zijn nog niet bekend.

Aankoopprocedure

Heb je een kavel gevonden in De Vlierlanden? Dan kun je een optie nemen. Tijdens deze optieperiode houdt de gemeente de kavel voor jou beschikbaar terwijl je de gelegenheid hebt om allerlei zaken te regelen, zoals de financiering, het uitwerken van het bouwplan uit te werken en eventueel de verkoop van de eigen woning. De kosten voor het nemen van een optie bedragen € 750,- voor een optie van een half jaar. Wil je een twee-onder-een-kapwoning bouwen? Dan moet er altijd een medebouwer zijn. Bouwer en medebouwer schrijven zich als koppel in. Als je zelf geen medebouwer kunt vinden, kun je het Woonteam vragen of er iemand is die ook een medebouwer zoekt. Natuurlijk moet je een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van jouw droomhuis. Dit duurt ongeveer 8 weken. Als je daadwerkelijk overgaat tot het kopen van de kavel, teken je de koopovereenkomst. Deze passeert bij de notaris op hetzelfde moment als de hypotheek.

Rekentool


Zelf bouwen in De Vlierlanden, wat kost dat en wat zijn de bijkomende kosten? Met de handige rekentool krijg je eenvoudig een globaal antwoord op deze vraag. Geef je budget op en kies het door jou gewenste woningtype, kies welke ruimtes je in de woning wilt hebben en hoe groot elke ruimte moet zijn. Vervolgens krijg je een kostenindicatie van jouw droomhuis, inclusief de aankoop van de grond. Je kunt de gegevens aanpassen zo vaak als je wilt. Jouw gegevens zijn op elk moment toegankelijk met een unieke code en je kunt de resultaten per e-mail toegestuurd krijgen.

Op deze website vindt u informatie over de bijkomende kosten als kosten voor de hypotheek, eventueel met Nationale Hypotheekgarantie, sonderingsonderzoek en dergelijke. 

Contact


Komt jouw woonwens uit in De Vlierlanden en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met het Woonteam en ontdek welke kavels nog beschikbaar zijn voor jou om het huis van je dromen te bouwen. Liever eerst oriënteren? Ook dan vertellen de medewerkers van het Woonteam je graag over de mogelijkheden die er zijn. Je kunt mailen naar woonteam@ommen.nl of bellen naar 14 0529.