De Vliergaard is kleiner in omvang dan De Vlierbrink. Voor dit gebied wordt gedacht aan een centrale ruimte met een landschappelijke inrichting die zich kenmerkt door waterlopen met wilgen, bessen en vogels. Ook De Vliergaard heeft een dorpse uitstraling met verschillende soorten woningen. Hier wordt natuurvriendelijk en ecologisch wonen gestimuleerd. Je woont en leeft dicht op de natuur maar toch dichtbij de kern van Ommen. Gezien het karakter ligt deze buurt logischerwijs in het lagere deel van het gebied, op de rand van het agrarisch buitengebied. De hoofdverbinding Vlierendreef verbindt De Vliergaard met De Vlierbrink en de omgeving. 

Kavelkaart

Woonsfeer De Vliergaard wordt nog nader uitgewerkt. Daarom is nog geen kavelkaart beschikbaar.

Prijzen

De prijzen voor kavels in De Vliergaard zijn nog niet bekend. 

Procedure

Heb je een kavel gevonden in De Vlierlanden? Dan kun je een optie nemen. Tijdens deze optieperiode houdt de gemeente de kavel voor jou beschikbaar terwijl je de gelegenheid hebt om allerlei zaken te regelen, zoals de financiering, het uitwerken van het bouwplan uit te werken en eventueel de verkoop van de eigen woning. De kosten voor het nemen van een optie bedragen € 400,- voor een optie van vier maanden. Natuurlijk moet je een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van jouw droomhuis. Dit duurt ongeveer 8 weken. Als je daadwerkelijk overgaat tot het kopen van de kavel, teken je de koopovereenkomst. Deze passeert bij de notaris op hetzelfde moment als de hypotheek.

Contact


Komt jouw woonwens uit in De Vlierlanden en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met het Woonteam en ontdek op welke erf in Boerenerven jij het huis van je dromen kunt bouwen. Liever eerst oriënteren? Ook dan vertellen de medewerkers van het Woonteam je graag over de mogelijkheden die er zijn. Je kunt mailen naar woonteam@ommen.nl of bellen naar 14 0529.