De Vlierakker is een mozaïek van een verscheidenheid aan akkertjes, weide, boomgaarden en moestuinen. In De Vlierakker is het dus mogelijk om vlakbij je eigen woning bijvoorbeeld een moestuin te hebben of je paard te stallen in de wei. In De Vlierakker kan nu nog niet worden gewoond vanwege de geurhindercontour. Wanneer deze niet meer van toepassing is kan het gebied worden aangevuld met lommerrijke kavels. Pak het laarzenpad en slenter door de Vlierakkers. 

Kavelkaart

Woonsfeer De Vlierakker wordt nog nader uitgewerkt. Daarom is een kavelkaart op dit moment nog niet beschikbaar.

Prijzen kavels

De prijzen voor een kavel in De Vlierakker zijn nog niet bekend. 

Aankoopprocedure

Heb je een kavel gevonden? Dan kun je een optie nemen. Tijdens deze optieperiode houdt de gemeente de kavel voor jou beschikbaar terwijl je de gelegenheid hebt om allerlei zaken te regelen, zoals de financiering, het uitwerken van het bouwplan uit te werken en eventueel de verkoop van de eigen woning. De kosten voor het nemen van een optie bedragen € 750,- voor een optie van een half jaar. Wil je een twee-onder-een-kapwoning bouwen? Dan moet er altijd een medebouwer zijn. Bouwer en medebouwer schrijven zich als koppel in. Als je zelf geen medebouwer kunt vinden, kun je het Woonteam vragen of er iemand is die ook een medebouwer zoekt. Natuurlijk moet je een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van jouw droomhuis. Dit duurt ongeveer 8 weken. Als je daadwerkelijk overgaat tot het kopen van de kavel, teken je de koopovereenkomst. Deze passeert bij de notaris op hetzelfde moment als de hypotheek.

Rekentool


Zelf bouwen in De Vlierlanden, wat kost dat en wat zijn de bijkomende kosten? Met de handige rekentool krijg je eenvoudig een globaal antwoord op deze vraag. Geef je budget op en kies het door jou gewenste woningtype, kies welke ruimtes je in de woning wilt hebben en hoe groot elke ruimte moet zijn. Vervolgens krijg je een kostenindicatie van jouw droomhuis, inclusief de aankoop van de grond. Je kunt de gegevens aanpassen zo vaak als je wilt. Jouw gegevens zijn op elk moment toegankelijk met een unieke code en je kunt de resultaten per e-mail toegestuurd krijgen.

Op deze website vindt u informatie over de bijkomende kosten als kosten voor de hypotheek, eventueel met Nationale Hypotheekgarantie, sonderingsonderzoek en dergelijke. 

Contact


Komt jouw woonwens uit in De Vlierlanden en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met het Woonteam en ontdek welke kavels nog beschikbaar zijn voor jou om het huis van je dromen te bouwen. Liever eerst oriënteren? Ook dan vertellen de medewerkers van het Woonteam je graag over de mogelijkheden die er zijn. Je kunt mailen naar woonteam@ommen.nl of bellen naar 14 0529.