Het Vlierbos is een buitengewoon mooie omgeving om te wonen. De ruime kavels liggen verscholen en verspreid in het bos. Het bos biedt een unieke woonsfeer met veel buitenruimte en privacy en de mogelijkheid om een eigen droomhuis te bouwen. De openbare ruimte past uiteraard bij het karakter van een bos en bestaat uit smalle weggetjes die naar de enkele woningen leiden. Dit woonmilieu ligt aan de rand van het plangebied en sluit aan op de bestaande bomen langs de Arriërveldsweg. 

Kavelkaart

Woonsfeer Het Vlierbos wordt nog verder uitgewerkt. Daarom is er nog geen kavelkaart beschikbaar. 

Prijzen kavels

De prijzen voor kavels in Het Vlierbos zijn nog niet bekend.

Aankoopprocedure

Heb je een kavel gevonden in De Vlierlanden? Dan kun je een optie nemen. Tijdens deze optieperiode houdt de gemeente de kavel voor jou beschikbaar terwijl je de gelegenheid hebt om allerlei zaken te regelen, zoals de financiering, het uitwerken van het bouwplan uit te werken en eventueel de verkoop van de eigen woning. De kosten voor het nemen van een optie bedragen € 400,- voor een optie van vier maanden. Wil je een twee-onder-een-kapwoning bouwen? Dan moet er altijd een medebouwer zijn. Bouwer en medebouwer schrijven zich als koppel in. Als je zelf geen medebouwer kunt vinden, kun je het Woonteam vragen of er iemand is die ook een medebouwer zoekt. Natuurlijk moet je een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van jouw droomhuis. Dit duurt ongeveer 8 weken. Als je daadwerkelijk overgaat tot het kopen van de kavel, teken je de koopovereenkomst. Deze passeert bij de notaris op hetzelfde moment als de hypotheek.

Contact


Komt jouw woonwens uit in De Vlierlanden en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met het Woonteam en ontdek welke kavels nog beschikbaar zijn voor jou om het huis van je dromen te bouwen. Liever eerst oriënteren? Ook dan vertellen de medewerkers van het Woonteam je graag over de mogelijkheden die er zijn. Je kunt mailen naar woonteam@ommen.nl of bellen naar 14 0529.