Traditionele sfeervolle woonboerderijen ? Wonen in woonsfeer Boerenerven is wonen op een unieke locatie in een omgeving die rust ademt, met alle voorzieningen van de stad op een steenworp afstand. In de ruim opgezette woonsfeer Boerenerven kun je een vrijstaande boerderijwoning of erfwoning bouwen. De woningen in Boerenerven verwijzen naar de traditionele boerderijen en schuren zoals je die in het buitengebied ziet. In een sfeervolle woonboerderij voel je je al snel thuis! Net als in de rest van De Vlierlanden, heb je ook in woonsfeer Boerenerven veel vrijheid bij het realiseren van jouw woonwens.

 

 Gasloos bouwen doe je ook Boerenerven. Lees hier meer over.

Kavel kaart

Ieder boerenerf bestaat uit maximaal drie zeer ruime kavels en een gezamenlijk erf (muv erf 8). De boerderijwoning staat op een prominente plek op het erf. De erfwoningen staan rond het gezamenlijke erf. Ieder erf biedt bovendien ruimte voor een gezamenlijke schuur. De erven zijn net als in een traditioneel boerenlandschap omzoomd door sloten, bosschages en authentieke beplanting. De verdeling van erf 6 is nog niet gebeurd, daarom zie je op onderstaande link het totale aantal m2 van het gehele erf en bijbehorende prijs. 

Klik hier voor de beschikbare erven. De Boerenerven zijn wat noordwestelijker gelegen dan op de link direct wordt getoond. Door de tekening naar beneden en naar links te slepen kom je op de juiste locatie uit (groene vlakken met de nummers 6, 7, 8 en 9).

 

Prijzen

De grondprijs voor een kavel in Boerenerven bestaat uit de prijs voor de eigen kavel(s) op het erf en de prijs voor een deel van het gezamenlijke erf. De kavels zijn minimaal 1.250 (alleen kavel 6) tot 1.500 vierkante meter groot. Andere afmetingen zijn bespreekbaar, mits met de staffel gerekend gaat worden en er een verkoopbare kavel over blijft van minimaal 1250 m2. Het gezamenlijke deel van het totale erf mag niet groter zijn dan 20% van de totale oppervlakte van het erf. Voor de berekening van de prijs per kavel geldt een staffel waarbij het uitgangspunt is dat er 3 kavels in 1 erf gaan. Bij afname van het gehele erf geldt dat voor 3 kavels de gestaffelde kavelprijs wordt betaald. Bij de afname van 2 kavels geldt dat voor 2 kavels de gestaffelde prijs wordt betaald plus de prijs voor een deel van het gezamenlijke erf. Hier moet dan wel een kavel overblijven van 1250-1500 m2.

voorbeeldberekening : een kavel van 1250 m2 kost € 200.000,- en een kavel van 1500 m2 kost € 225.000,- Allen exclusief btw.

Vraag naar een exacte berekening bij het woonteam.

 

Procedure

Heb je een kavel gevonden? Dan kun je een optie nemen. Tijdens deze optieperiode houdt de gemeente de kavel voor jou beschikbaar terwijl je de gelegenheid hebt om allerlei zaken te regelen, zoals de financiering, het uitwerken van het bouwplan en eventueel de verkoop van de eigen woning. De kosten voor het nemen van een optie bedragen € 400,- voor  vier maanden. Verlenging van de optie met een half jaar is mogelijk tegen betaling van € 1000,-. Natuurlijk moet je een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van jouw droomhuis. Dit duurt ongeveer 8 weken. Informatie over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan kan je vinden onder het kopje Algemeen. Als je daadwerkelijk overgaat tot het kopen van de kavel, teken je de koopovereenkomst. Deze kan passeren bij de notaris op hetzelfde moment als de hypotheek. De optiekosten worden bij aktepassering bij de notaris in mindering gebracht.

 

Algemeen

Op 3 juli 2014 heeft de gemeenteraad van Ommen het 'Bestemmingsplan Ommen Oost, Boerenerven' en het 'Beeldkwaliteitsplan Boerenerven, Ommen' vastgesteld. Je kunt het bestemmingsplan inzien op de website van de gemeente Ommen. Het beeldkwaliteitplan vindt u hier.

 

 

Contact


Komt jouw woonwens uit in De Vlierlanden en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met het Woonteam en ontdek op welke erf in Boerenerven jij het huis van je dromen kunt bouwen. Liever eerst oriënteren? Ook dan vertellen de medewerkers van het Woonteam je graag over de mogelijkheden die er zijn. Je kunt mailen naar woonteam@ommen.nl of bellen naar 14 0529.