De Vlierbrink is de grootste kern van woonbuurt De Vlierlanden. Deze kern heeft een echt dorpse en landelijke uitstraling met zowel vrijstaande woningen als twee-onder-een-kapwoningen en rijenwoningen. Je kunt er het huis van je dromen bouwen op één van de beschikbare kavels. In De Vlierbrink is plek voor verschillende woningtypen waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Bouwen in De Vlierbrink betekent dat je veel vrijheid hebt om jouw woonwens te realiseren. 

In de laatste fase (1c) van woonwijk De Vlierlanden in Ommen worden 97 nieuwe woningen gebouwd. De gemeente Ommen heeft medio 2018 40 vrije kavels uitgegeven. Bouwcombinatie Ommen bouwt in De Vlierlanden 42 woningen en een lokale belegger bouwt 10 woningen. Deze uitbreiding van De Vlierlanden is de laatste fase van De Vlierbrink. Wilt u op de hoogte gehouden worden over deze nieuwe uitbreiding? Stuur dan een mail naar het woonteam van Ommen op: woonteam@ommen.nl. Wij zetten u dan op een belangstellendenlijst waardoor u automatisch op de hoogte wordt gesteld van de nieuwste ontwikkelingen.

 

De digitale kavelkaart is nu zichtbaar op www.ommen.nl.  

 

Gasloos bouwen ? Dit is verplicht voor deze fase van De Vlierbrink.

Kavels en inrichting fase 1a, 1b en 1c

In De Vlierbrink 1a en 1b zijn geen kavels meer beschikbaar. Ze zijn allemaal in optie of verkocht. De verkavelingstekening voor de eerste fase van De Vlierbrink is tot stand gekomen in samenspraak met toekomstige bewoners van De Vlierbrink. Tijdens ontwerpsessies hebben zij meegedacht en meegetekend aan dit deel van De Vlierlanden. De ruime kavels liggen aan groene woonstraten die passen bij de eenvoud van het oude landschap, afgewisseld met groene plekken en een hofje. De kavels aan de rand van De Vlierbrink vormen de overgang naar het naastgelegen landelijke gebied, met woningen die goed passen bij het buitengebied. Het hart van de Vlierbrink ligt dichter tegen het bestaande Ommen aan en kent een meer dorpse uitstraling. Dankzij de ruimte en vrijheid voor diversiteit in architectuur doet het hart van de Vlierbrink je denken aan de buurtschappen uit de omgeving. De inrichtingstekening en het groenplan voor de fases 1a en 1b kunt u door op de link te klikken bekijken.

Voor uitgebreidere informatie kijk hieronder bij downloads.

Hier vindt u de inrichtingstekening en het groenplan van de uitbreiding 1c.  Dit plan laat zien waar de wegen, paden en groen worden aangelegd en waar ruimte is voor water. Ook staat in het plan welke materialen worden toegepast en is er aandacht voor spelen, straatmeubilair en duurzaamheid. Het vastgestelde beeldkwaliteitsplan voor 1c is hier na te lezen.

Let wel : het is mogelijk dat er gesprekken zijn met belangstellenden waardoor bepaalde kavels niet direct beschikbaar meer zijn. 

Prijzen

Voor de Vlierbrink gelden de volgende prijzen, afhankelijk van het type kavel.

Procedure

Heb je een kavel gevonden? Dan kun je een optie nemen. Tijdens deze optieperiode houdt de gemeente de kavel voor jou beschikbaar terwijl je de gelegenheid hebt om allerlei zaken te regelen, zoals de financiering, het uitwerken van het bouwplan uit te werken en eventueel de verkoop van de eigen woning. De kosten voor het nemen van een optie bedragen € 400,- voor een optie van 4 maanden. Wil je een twee-onder-een-kapwoning bouwen? Dan moet er altijd een medebouwer zijn. Bouwer en medebouwer schrijven zich als koppel in en zijn gedurende het gehele proces onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dit houdt in dat als uw medebouwer de kavel teruggeeft, u ook de optie kwijt bent. Als je zelf geen medebouwer kunt vinden, kun je het Woonteam vragen of er iemand is die ook een medebouwer zoekt.

Natuurlijk moet je een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van jouw droomhuis. Dit duurt ongeveer 8 weken. Informatie over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan kan je vinden onder het kopje Algemeen. Als je daadwerkelijk overgaat tot het kopen van de kavel, teken je de koopovereenkomst. Deze kan passeren bij de notaris op hetzelfde moment als de hypotheek. Lees meer over de stappen die je moet zetten in de verkoopprocedure.

Het Woonteam helpt je graag tijdens het zoeken naar en kopen van een kavel. Neem gerust contact op: 14 0529 of woonteam@ommen.nl

Downloads

Algemeen

Op 21 mei 2015 heeft de gemeenteraad van Ommen het bestemmingsplan voor De Vlierlanden vastgesteld. Je kunt het bestemmingsplan inzien op de website van de gemeente Ommen

Voor De Vlierbrink is het beeldkwaliteitsplan gewijzigd vastgesteld. Je kunt dit plan inzien op de website van de gemeente Ommen

Het algemene sonderingsonderzoek voor de fasen 1a en 1b vindt u hier. Wij adviseren u om voor uw eigen kavel een afzonderlijk sonderingsonderzoek uit te laten voeren.

De straatnaamgeving en postcodes vindt u hier (wijzigingen voorbehouden). 

Het huishoudelijk afval moet naar een ondergrondse container worden gebracht. Deze wordt geplaatst vooraan de Vlierendreef. In het plantseizoen zal er worden gestart met de groeninrichting van het plan.

Contact


Komt jouw woonwens uit in De Vlierbrink en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met het Woonteam en ontdek welke kavels nog beschikbaar zijn voor jou om het huis van je dromen te bouwen. Liever eerst oriënteren? Ook dan vertellen de medewerkers van het Woonteam je graag over de mogelijkheden die er zijn. Je kunt mailen naar woonteam@ommen.nl voor meer informatie of eventueel bellen naar 14 0529.

Wilt u een afspraak maken, neem dan contact op. We zijn alleen op afspraak aanwezig in Ommen.