De kavelateliers voor De Vlierlanden komen eraan

Dit voorjaar is het mogelijk tijdens een kavelatelier een kavel te kiezen in de woonsfeer De Vlierbrink. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent, kun je deelnemen aan een kavelgesprek.

De kavelschets voor woonsfeer De Vlierbrink in woonbuurt De Vlierlanden is klaar! In april is het mogelijk tijdens een kavelatelier een kavel te kiezen in deze woonsfeer. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent, kun je deelnemen aan een kavelgesprek.

Kies je kavel
In de verkavelingsschets voor woonsfeer De Vlierbrink is te zien hoe de woonomgeving er ongeveer uit gaat zien. De schets is gemaakt op basis van de wensen van deelnemers aan de werksessies in december en januari. Tijdens het kavelatelier kun je op de schets de kavel kiezen die bij jouw woonwens en budget past en eventueel een pre-optie nemen op een kavel.

Goed voorbereid naar het kavelatelier
Om deel te kunnen nemen aan het kavelatelier, is het belangrijk dat je goed weet wat jouw specifieke woonwensen en mogelijkheden zijn: hoe wil je wonen, wat zijn de gewenste kavelmaten, welke type woning wil je en op welke termijn wil je in De Vlierlanden gaan wonen. Natuurlijk is het ook belangrijk te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beschikbaar hebben van deze informatie is een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan het kavelatelier. Lees hier wat je mee moet nemen naar het kavelatelier.

Bereid je goed voor met het kavelgesprek
Om je te helpen de benodigde informatie op tafel te krijgen, bieden we je de mogelijkheid om een kavelgesprek te voeren. Tijdens dit kavelgesprek helpt een architect je met het maken van een globale plattegrond en globale gevel en helpt hij je ook een keuze te maken voor de omvang van een kavel. Het resultaat van het kavelgesprek is een tekening op schaal waarop de kavel staat en een globaal aanzicht van de gevels, inclusief jouw opmerkingen en wensen. Met deze informatie kun je deelnemen aan het kavelatelier. Bereid je je liever zelf voor op het kavelatelier, heb je vrienden of familie die hier ervaring mee hebben of wil je zelf een architect of aannemer vragen? Dat kan natuurlijk ook. De kavelgesprekken worden gepland op woensdag 8 april tussen 15.00 en 22.00 uur. Wil je een kavelgesprek voeren? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar woonteam@ommen.nl. We nemen dan contact met je op voor het exacte tijdstip.

Kosten kavelgesprek
Voor het kavelgesprek wordt een bedrag van € 50.00 in rekening gebracht. Wanneer je een optie neemt op een kavel in De Vlierlanden en je hebt een kavelgesprek gevoerd, worden de kosten hiervoor met € 50.00 verlaagd. In dat geval kost het kavelgesprek je dus niets extra.

Later meedoen kan ook
Ben je er nog niet uit of je in De Vlierlanden wilt wonen en komt het kavelatelier voor jou te vroeg? Geen probleem! In De Vlierlanden is voldoende ruimte om in een later stadium jouw woonwens te realiseren. Wil je niets missen? Stuur dan een mail naar woonteam@ommen.nl en we houden je op de hoogte van alle activiteiten rond De Vlierlanden.