Eerste editie Woonevent Ommen

Op vrijdag 30 oktober vindt de eerste editie van het Woonevent Ommen plaats in het gemeentehuis.

Op vrijdag 30 oktober vindt de eerste editie van het Woonevent Ommen plaats in het gemeentehuis. Bezoekers van het Woonevent krijgen tussen 16.00 en 20.00 uur informatie over bouwen en wonen in de gemeente Ommen. Van het kavel- en woningaanbod in de gemeente tot informatie over duurzaam en levensloopbestendig wonen. Ruim 20 bedrijven en organisaties nemen deel aan het Woonevent Ommen.

Vrije kavels of nieuwbouwwoningen
Bouwbedrijven, architecten, makelaars, ontwikkelaars, woningcorporatie en de gemeente Ommen laten op het Woonevent Ommen hun aanbod zien. Zij informeren de bezoekers over de vele mogelijkheden op het gebied van vrije kavels of nieuwbouwwoningen. Zo is er informatie over de nieuwe woonbuurt De Vlierlanden. Hier zijn in woonsferen De Vlierbrink en Boerenerven kavels beschikbaar.

Duurzaam en levensloopbestendig bouwen en wonen
Installatiebedrijven informeren de bezoeker over duurzame en energiebesparende toepassingen in woningen, zoals zonne-energie, isolatie of warmtepompen. Om ervoor te zorgen dat men ook in de toekomst comfortabel en veilig in de eigen woning kan blijven wonen, is er op het Woonevent Ommen ook aandacht voor levensloopbestendig bouwen en wonen.

Financiën
Deskundigen van financiële dienstverleners en notarissen adviseren de bezoekers van het Woonevent over de juridische en financiële mogelijkheden die er zijn om de woonwens te realiseren.

Activiteiten voor kinderen
Ook voor kinderen zijn leuke activiteiten, zoals het laten maken van een glittertattoo en ballonfiguren. Daarnaast is er ook een knutselactiviteit voor kinderen waarbij het onderwerp wonen centraal staat.

Gratis toegang
Het Woonevent Ommen vindt plaats in het gemeentehuis van Ommen aan de Chevalleraustraat 2. Het evenement begint om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Meer informatie staat op www.ommen.nl/woonevent. Hier is ook de deelnemerslijst te vinden.