Feestelijke kennismaking in De Vlierlanden

Tijdens een feestelijke bijeenkomst maakten de nieuwe en toekomstige bewoners van De Vlierlanden in Ommen kennis met elkaar. Jong en oud was erbij om elkaar te leren kennen. Omdat er veel vraag is naar woningen in Ommen, werden afspraken ondertekend om de komende jaren sneller meer woningen te bouwen in Ommen. Ook werd het officiƫle startsein gegeven van de bouw van de 21 huurwoningen door De Veste.

Sinds vorig jaar wordt flink gebouwd in De Vlierbrink, het eerste deel van De Vlierlanden. De eerste bewoners zijn eind 2016 in hun nieuwe huis getrokken. De nieuwe wijk wordt steeds verder uitgebreid met vrijstaande, twee-onder-een-kap- en rijenwoningen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst midden in De Vlierlanden maakte iedereen die er al woont en nog komt te wonen kennis met elkaar. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, bij te praten en tips uit te wisselen over bijvoorbeeld de bouw, aankleding of inrichting van de tuin. Kinderen vermaakten zich met hun (toekomstige) buurkinderen op het springkussen en ander zomers vermaak.

De Veste is inmiddels gestart met de bouw van 21 huurwoningen in De Vlierbrink. Directeur Janine Godderij gaf samen met toekomstige bewoners het officiële startsein voor de bouw door het bouwbord te onthullen. “Geweldig om te zien hoe alle buren, nog voordat hun huis er staat, samen bij elkaar zijn. Het legt de basis voor buurtgeluk. Wonen in een wijk waar je elkaar kent en waar iedereen het naar z’n zin heeft en trots is. Dat wil toch iedereen?”

Sneller meer woningen bouwen
De vraag naar woningen in Ommen is groot, terwijl er in de afgelopen tien jaar nauwelijks nieuwe woningen zijn gebouwd. Daarom wil de gemeente Ommen voor het eind van 2018 versneld 150 nieuwe woningen bouwen. Woningstichting De Veste is een belangrijke partner voor de gemeente bij het bouwen van nieuwe woningen.  De gemeente Ommen en De Veste willen zich samen inzetten om de versnelling van de woningbouw te realiseren. Hiervoor zetten wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen en directeur Janine Godderij hun handtekening onder een intentieovereenkomst. Ook de huurdersvereniging Verenigd Huurderbelang zette een handtekening.

Wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen: “Precies een jaar geleden is de bouw van woningen in De Vlierlanden gestart. De eerste bewoners wonen hier al weer een half jaar met veel plezier. Er is veel vraag naar woningen. Daarom komen er nog meer woningen bij. Niet alleen hier in De Vlierlanden, maar ook in het centrum, het Havengebied West en de kleine kernen. Als gemeente kunnen we dat niet alleen. Daarom zijn we blij met partners als De Veste en de huurdersvereniging.”

De afspraken over woningbouw worden verder uitgewerkt in de prestatieafspraken voor 2018, die de partijen later dit jaar ondertekenen.