Inschrijving voor kavels gesloten

De inschrijving voor één van de 40 kavels in het laatste deel van De Vlierbrink is gesloten. Er is veel belangstelling: maar liefst 58 belangstellenden hebben zich ingeschreven voor een kavel.

In het laatste deel van De Vlierbrink worden nog eens 97 woningen gebouwd. Een deel van deze woningen wordt gebouwd door particulieren. De gemeente Ommen geeft hiervoor 40 vrije bouwkavels uit. Het gaat om 16 kavels voor een vrijstaande woningen, waarvan 6 lommerrijke kavels die groter zijn van 1.000 vierkante meter. Er zijn 24 kavels voor een twee-onder-een-kapper beschikbaar.

Uit het aantal inschrijvingen blijkt dat er veel belangstelling is om te bouwen in dit laatste deel van De Vlierbrink. 26 belangstellenden hebben zich ingeschreven voor een kavel om een vrijstaande woning te bouwen. Er zijn 32 inschrijvers voor die samen met een medebouwer een twee-onder-een-kapwoning willen bouwen.

Loting en optie
De loting en toewijzing van de kavels vindt plaats op dinsdag 17 juli 2018 om 19.00 uur in de Carrousel in Ommen. De inschrijvers worden hiervoor uitgenodigd. Zij kunnen deze avond op basis van loting een kavel kiezen en een optie nemen.

Overige woningbouw
Naast de particuliere woningen, realiseert de Bouwcombinatie Ommen in De Vlierbrink 38 duurzame en energiezuinige woningen. Een lokale belegger bouwt circa 10 huurwoningen. Woningcorporatie De Veste bouwt 9 sociale huurwoningen.