Kavels in laatste deel De Vlierbrink verloot

De gemeentelijke kavels in het laatste deel van De Vlierbrink in woonbuurt De Vlierlanden zijn gisteravond verloot. Wethouder Bart Jaspers Faijer verrichtte de loting onder toeziend oog van een notaris. Na deze avond zijn alle beschikbare kavels voor een twee-onder-een-kapwoning in optie genomen. Er zijn nog 5 kavels lommerrijke kavels voor een vrijstaande woning beschikbaar.

De Vlierbrink is het eerste deel van De Vlierlanden dat is ontwikkeld. In de zomer van 2016 startte de bouw van de eerste woningen in de eerste delen van De Vlierbrink. Hier staan al behoorlijk wat woningen en er wordt nog volop gebouwd. Vanwege de grote vraag naar bouwkavels, wil de gemeente Ommen zorgen voor een continu aanbod. Daarom gaat ook het laatste deel van De Vlierbrink in de verkoop. Hier is ruimte voor nog eens 97 woningen. Met het ontwikkelen van dit laatste deel van De Vlierbrink wil de gemeente het complete spectrum van de woningmarkt bedienen.

Kavels in optie
De gemeente Ommen geeft in dit laatste deel van De Vlierbink 40 vrije bouwkavels uit aan particulieren die zelf een woning willen bouwen. Het gaat om 16 kavels waar particulieren een vrijstaande woning kunnen bouwen en 24 kavels voor een twee-onder-een-kapper. Belangstellenden konden zich inschrijven voor één van de gemeentelijke kavels. Er is veel belangstelling om te bouwen in De Vlierbrink. In totaal schreven 57 belangstellenden zich in voor een kavel. Op dinsdagavond 17 juli verrichtte wethouder Bart Jaspers Faijer de loting voor de kavels.

Na deze lotingsavond zijn alle 24 kavels een twee-onder-een-kapwoning in optie genomen. Daarnaast zijn 11 kavels voor een vrijstaande woning in optie genomen. Er zijn na de loting nog 5 lommerrijke kavels groter dan 1.000 vierkante meter voor een vrijstaande woning beschikbaar. Belangstellenden voor één van deze lommerrijke kavels kunnen contact opnemen met het Woonteam van de gemeente Ommen (woonteam@ommen.nl of 14 0529).

Nieuwbouwwoningen en huurwoningen
Naast particulieren, bouwen ook ontwikkelaars in het laatste deel van De Vlierbrink. Bouwcombinatie Ommen realiseert 38 duurzame en energiezuinige woningen in De Vlierbrink met een grote diversiteit in types. Een lokale belegger bouwt in De Vlierbrink circa 10 huurwoningen in het vrije segment. Woningcorporatie De Veste heeft de intentie om 9 sociale huurwoningen te bouwen.

Start bouw nog dit jaar
Het bouwrijp maken van dit laatste deel van De Vlierbrink is in volle gang. Naar verwachting zijn de kavels in het najaar bouwrijp zodat de gelukkigen die een kavel hebben bemachtigd nog dit jaar kunnen starten met de bouw van hun droomhuis.

De Vlierlanden
Woonbuurt De Vlierlanden wordt een duurzame en aansprekende woonwijk waarin het buitenleven centraal staat, met veel aandacht voor groen en water. De Vlierbrink is één van de zes woonsferen in De Vlierlanden. De Vlierbrink heeft een echte dorpse en landelijke uitstraling met zowel vrijstaande woningen als twee-onder-een-kapwoningen en rijenwoningen. In De Vlierbrink is plek voor verschillende woningtypen waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Meer informatie staat op www.devlierlanden.nl.