Belangstellenden ontwerpen hun eigen buurt in De Vlierlanden

‘Wat voor soort woning wilt u, hoe delen we de straten en kavels precies in en waar parkeert u de auto?’ Die vragen stonden vorige week centraal bij de eerste ontwerpsessie voor de nieuwe woonbuurt De Vlierlanden in Ommen.

Toekomstige bewoners van De Vlierlanden hebben veel vrijheid bij het realiseren van het huis en de woonomgeving van hun dromen. Aan de hand van een aantal bouwstenen konden zo’n 40 belangstellenden tijdens de ontwerpsessie puzzelen aan hun eigen woonstraat en droomhuis in woonsfeer De Vlierbrink. De toekomstige bewoners gingen in drie groepen brainstormen over hun ideale woonomgeving: de ligging van de kavels, groen, water, de woonstraten en parkeren. Natuurlijk kwamen ook de typen woningen en de architectuur aan de orde.

De wensen en ideeën van de toekomstige bewoners werden direct vertaald door een drietal stedenbouwkundigen. Zo konden de deelnemers aan de sessie dezelfde avond nog in 3D zien hoe hun woonwensen in het plan passen.

Begin 2015 wordt opnieuw een ontwerpsessie georganiseerd voor woonsfeer De Vlierbrink. De datum wordt binnenkort bekendgemaakt. Op basis van de uitkomsten van de ontwerpsessies wordt woonsfeer De Vlierbrink verder uitgewerkt op buurt- en kavelniveau. Dit vormt de basis voor een eerste schets van woonsfeer De Vlierbrink van De Vlierlanden.

Belangstellenden die op de hoogte willen blijven kunnen een e-mail te sturen naar woonteam@ommen.nl. Meer weten over wonen in De Vlierlanden of inspiratie opdoen? Op www.devlierlanden.nl vindt u alle informatie.