Speelbeleid in De Vlierbrink

In De Vlierbrink zijn twee plekken aangewezen als speelplek. In het kaartje aangegeven met de letter S. De twee plekken zijn centraal gelegen en bieden gelegenheid voor spelen en ontmoeten. De inrichting van de speelplekken bepalen we graag samen met de bewoners en toekomstige bewoners.

We starten met de planvoorbereiding voor de speelplekken op het moment dat een deel van de wijk bewoond is en de (meeste) kavels verkocht zijn. In de loop van 2017 verwachten we van start te kunnen gaan. Je wordt hierover geïnformeerd via de nieuwsbrief. Je kunt je dan aanmelden om mee te denken in een te vormen bewonersgroep. We beleggen een bijeenkomst waarin je als bewoner jouw ideeën over het spelen naar voren kunt brengen. Op basis hiervan wordt een voorstel gemaakt en aan alle buurtbewoners voorgelegd. 

De speelterreinen in Ommen worden geheel door de buurt of samen met de buurt beheerd. Er zijn momenteel in de gemeente 11 speeltuincommissies die één of meerdere speelterreinen beheren. Dat wil zeggen dat de buurtbewoners de handen uit de mouwen steken bij het onderhoud van het speelterrein en de toestellen en een oogje in het zeil houden. Hiervoor verstrekt de gemeente een subsidiebijdrage. Bij de aanleg zal de gemeente dan ook meer vertellen over het systeem van beheer door de buurt in Ommen en de mogelijkheden in de buurt verkennen.

Voor vragen over het spelen, kunt u terecht bij Veronie Disselhorst. Zij is beleidsmedewerker spelen bij de Bestuursdienst Ommen Hardenberg, tel. 0523 – 289 652, e-mail: Veronie.Disselhorst@ommen-hardenberg.nl , werkdagen ma. di. do. vr.