Unieke kans! Denk zelf mee over de inrichting speelplekken

De nieuwe wijk Vlierbrink krijgt steeds meer vorm. Met de komst van de nieuwe bewoners is het ook tijd om te starten met de plannen voor speelplekken in de wijk. En dat gaan we doen, samen met de (toekomstige) bewoners van Vlierbrink.

(Toekomstige) bewoners van de Vlierbrink zijn op woensdag 27 september van 15.00 tot 17.00 uur van harte welkom in de kantine van OZC, Sportlaan 2 om mee te denken over de inrichting van de 2 speelplekken. Ook kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom om mee te denken over de speelplekken. Zij zijn tenslotte degenen die er gebruik van gaan maken. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar veronie.disselhorst@ommen-hardenberg.nl. Geef aan met hoeveel volwassenen en kinderen u aanwezig bent. 

Bureau Donkergroen helpt tijdens de bijeenkomst om uw ideeën en wensen om te zetten in een concreet voorstel. Zij zijn gespecialiseerd in natuurlijk spelen. Denk hierbij aan klimmen en klauteren, boomstammen, hutten en palen. Een prikkelende en pedagogisch verantwoorde omgeving die de creativiteit van kinderen naar boven haalt. Met als gevolg meer lichamelijke activiteit en aantoonbaar beter sociaal gedag bij kinderen. Dit past uitstekend bij de natuurlijke groene inrichting van de Vlierbrink.

Er staan twee zaken vast: het beschikbare budget én de locaties van de speel- en ontmoetingsplekken (op de Brink en de noordelijke speelplek). Verder is het aan de bewoners om de inrichting te bepalen. De plek is tevens bedoeld als wadi. Daarin zijn veel mogelijkheden, denk aan echte speeleilandjes voor de kinderen. 

Meld u aan en krijg de unieke kans om mee te denken!