De Vlierlanden: een naam die past bij de nieuwe woonwijk

In De Vlierlanden staat het buitenleven centraal. Het is een gezellige en vrolijke buurt in een sierlijke omgeving waar een mix van jong en oud gebroederlijk samen kunnen leven.

Ieder plekje in deze rustige, open en duurzame wijk heeft zijn eigen mooie uitzicht. Er heerst een aangename en veilige sfeer en er is veel ruimte voor een groen en de natuur. De Vlierlanden heeft een dorpskarakter en er zijn genoeg veldjes waar kinderen kunnen spelen en waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Geen eenheidsworst, maar juist door de afwisselende bouw en een diversiteit aan mensen is deze plek zo aantrekkelijk en bijzonder. Een uitbreidingswijk met respect voor het historische karakter van dit agrarische laaggelegen landschap. De natuur en het boeren buiten leven blijft behouden.

Deze nieuwe wijk, waarbinnen zich nieuwe buurtschappen gaan vormen, past als een puzzelstukje in de natuurlijke, groene en bosrijke omgeving van Ommen.

Terug in de tijd...
Een nieuwe wijk verdiend een nieuwe naam. Een naam die past bij de buurt, de omgeving en het verleden van het gebied. In de nieuwe wijk blijft het historische karakter bewaard, ook in de naam. Want de naam De Vlierlanden neemt ons mee terug in de tijd...

Vroeger kregen stukken grond, boerderijen en velden een naam. Deze namen werden bijvoorbeeld gebaseerd op de dieren, planten, grondsoort of de ligging die typerend waren voor het gebied. Op de oude kadastrale kaarten uit 1820 is te zien dat het projectgebied rondom Arriërveldsweg vroeger 't Vlier of de Vlier genoemd werd. Vlier is moerasveen, een grondsoort die kenmerkend is voor dit gebied.

De Vlierlanden is dé plek waar het heden en verleden samenkomt. De naam maakt de verbinding tussen het historische verleden van het gebied en de toekomst; de nieuwe landelijke en gevarieerde wijk waar met veel plezier geleefd wordt.

Ruimte, groen, buiten.

Een plek waar iedereen zich thuis voelt...

De Vlierlanden
Aangenaam